fredag 13 augusti 2010

KYCKLING RECEPT

GRILLAD KYCKLINGFILE'E

2 KG KYCKLINGFILE'E
OLJA
KRYDDOR (jag använder kycklingkrydda från alpnäring men man kan ju anväda vad man tycker är gott)

GRILLA I 175 GRADER
I CA 20-30 MIN BEROENDE PÅ HUR STORA ELLER SMÅ DOM ÄR


Katrins kyckling
ca 10 pers
175 grader i ugn

2 kg kycklingfilee
6 dl lätt Creme fraishe
3 dl grädde
Thai Sweet chilli sås
kyckling krydda och vitlök

Grilla fileerna som ovan fast inte riktigt färdiga.
Skär fileerna i tärningar lägg i en ungsfast form
blanda ihop Creme fraishe och grädde
i med kryddor och Thai sweet chilli sås
Häll geggan över kycklingen och in i ugnen i ca en kavart eller tills kycklingen är helt färdig

Serveras med fördel till Pommes ev sallad till


Kycklingswiddepitt
8 portioner
225 grader
ca 15 min

1 påse jordnötter
4dl ris +vatten+ salt+ hönsbuljong
2 st grillade kycklingar eller 2 kg kycklingfile'e (grillad)
200 g bacon (gärna tärnad)
1 dl chilisås
3 dl vispgrädde
Om du tycker om hela swampinjoner ta 2burkar det oxå

Koka ris och när det är färdigt lägg det i en smord ungsfast form. Tärna kycklingköttet
och lägg det i den ungsfasta formen. Knaperstek baconet och häll även det i den ungsfasta formen. På med nötterna och champinjonerna oxå och blanda runt.
Vispa grädden löst och rör i chilisåsen i den och bred den över risröran. In med alltihopa i ugnen.
Man kan ha en god grön sallad till

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar