fredag 13 augusti 2010

KÖTT RECEPT

KEBAB I PITA

ANTINGEN SÅ KAN MAN KÖPA FÄRDIG KRYDDA KEBAB OCH STEKA TILL

ELLER

SÅ HÄR........

GRYTBITAR ELLER NÅGOT KÖTT
JAG HAR OFTA TAGIT SKINKSTEK OCH SKURIT I STRIMLOR
SEN BRYNER JAG KÖTTET MED ALPNÄRINGS MARINADKRYDDA
DETTA SERVERAS MED IAS VITLÖKSSÅS (ELLER NÅGON ANNAN GOD KALL SÅS)
OCH STRIMLAD ISBERGSSALLAD



Ia's gryta
2 kg grytbitar eller något annat rent kött (som fläslfile'e eller skinkstek)
5 dl grädde
2 st röda paprikor
1 purjolök
kryddor Vitlök, salt, grillgrydda
ev. morötter eller någon annan grönsak man kan även hoppa paprikan och köra frysta wokgrönsaker men då behövs ju givetvis mer kryddor
Fräs paprikan och purjon och sen bryn köttet.
Häll i allt i en stekgryta och krydda.
Häll över grädden och låt det koka läääääääänge


Ias stek

2 kg Skinkstek

3-5 morötter

1 gul lök

2 klyftor vitlök

3 dl grädde

Kryddor. Jag använder grillkrydda, villök och ingefära. Ingefärnan är en perfekt krydda till fläskkött. Tar bort mycke av den feta smaken som många tycker att fläskkött har.

salt

Vatten så det täcker steken

majsena såsredning och grönskasbuljon eller fond

Jag tar en fläsk eller skinkstek och bryner den runt om. Krydda och salta. Bryn morötter och och lök.

Lägg i lök och morötter tillsammans med steken i en stekgryta och häll över vatten så det täcker. Lägg på ett lock och låt koka. När du kan sticka steken där den är som tjockast och du inte kommer någon rosa/röd vätska ur den är den klar.

Ta ur steken och grönsakerna. Vill man kan man sila skyn som är kvar i grytan. Jag tycker det är överkurs men men. Sen häller jag i grädden och låter allt koka upp. Smaka av det kan behövas lite sälta och mer kryddor. Då använder jag fond eller grönsaksbuljong pasta och kryddorna som jag avänder till steken när jag brynte den.

Häll i majsenaredningen och låt koka tills den tjocknat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar